Refrax lichtstudies

Onze diensten

Refrax is een team van onafhankelijke senior lichtexperten dat lichtberekeningen maakt voor bedrijven en organisaties. Reken op correcte lichtcalculaties en overzichtelijke lichtplannen, telkens op korte termijn.

Uw externe lichtspecialist

Door dat er meer aandacht is voor correcte verlichting in bedrijfsomgevingen, commerciële panden, openbare plekken en sportinfrastructur, neemt het belang van lichtstudies toe. Toch blijkt er op de markt een tekort te zijn aan deze specifieke expertise. Bovendien hebben bedrijven niet altijd nood aan een voltijdse inhouse lichtspecialist. Refrax biedt hier een antwoord op als freelance partner.

Professionele lichtstudie

Professionele lichtstudie uitgewerkt in DIALux evo volgens gevraagde lichttechnische parameters

Overzichtelijk lichtplan

Overzichtelelijk lichtplan opgemaakt in Autocad

Onafhankelijk advies

Onafhankelijk advies om uw lichtontwerp te verbeteren en te optimaliseren

Focus op lichtstudies

Refrax bestaat uit een team van lichtspecialisten op freelancebasis, onder leiding van Wouter Van Overwalle. Onze focus ligt exclusief op lichtberekeningen en -plannen, zonder andere commerciële activiteiten. En dat weerspiegelt zich in onze expertise:

  • Correcte inschatting van uw opdracht dankzij jarenlange expertise 
  • Afgewerkte lichtstudie in enkele werkdagen in de door u gewenste lay-out
  • Discretie over uw bedrijf, klant of opdracht

Design & build

We maken ook heel regelmatig volledige lichtontwerpen voor Design&Build projecten. Hiervoor bepalen we eerst welke types verlichting aangewezen zijn voor elke specifieke toepassing. Vervolgens bekijken we welke concrete fabrikanten en toestellen hiervoor in aanmerking komen. Tenslotte herleiden we hieruit onze eigen photometrische data waarmee we een volledige lichtcalculatie en lichtplan opstellen met neutrale toestelomschrijvingen. Aan de hand daarvan kan u van bij aanvang van het project zeker zijn van de juiste resultaten, onafhankelijk van welke toestellen er later in het traject effectief zullen worden gekozen.

Jaar ervaring als lighting designer
0 +
Tevreden partners sinds opstart Refrax in 2019
0 +
Projecten per maand
0 +
Scroll naar boven