Refrax lichtstudies

Over ons

Verlichting speelt een unieke en cruciale rol in ons dagelijkse leven. Het is aanwezig in elke ruimte van elk gebouw. Wat verlichting nog boeiender maakt, is het effect op ons onderbewustzijn. Zo beïnvloed het onder andere koopgedrag, leerprestaties, productiviteit en welzijn op de werkvloer.

Het is dan ook logisch dat er meer en meer aandacht wordt besteed aan het vastleggen van regels en good practices om ervoor te zorgen dat een lichtplan voldoet aan specifieke eisen. Het is aan de lichtexpert om met een duidelijke lichtstudie te bewijzen dat uw verlichting voldoet aan alle normen.

Team van LICHTEXPERTEN

In 2003 zette ik mijn eerste stappen in de verlichtingsindustrie. Toen wist ik nog niet wat een grote passie verlichting zou worden. Gaandeweg trok vooral het maken van lichtberekeningen me enorm aan: de manier om iets ongrijpbaars als licht toch op een duidelijke manier te kunnen vatten en uitleggen.

Omdat de nood aan correcte lichtberekeningen en duidelijke lichtplannen enorm is gestegen de laatste jaren, besloot ik om Refrax op te richten en me verder te specialiseren hierin. En dat op alle vlakken van de verlichting: binnen- en buitenverlichting, noodverlichting, sportverlichting, openbare verlichting …

Het overgrote deel van de studies en plannen neem ik zelf voor mijn rekening. Ik laat me echter af en toe bijstaan door andere ervaren lichtplanners om zo een korte lead time te blijven garanderen. Op die manier kunnen we elkaars kennis ook blijven versterken.

Jaar ervaring als lighting designer
0 +
Tevreden partners sinds opstart Refrax in 2019
0 +
Projecten per maand
0 +

Ik werk op freelancebasis

Ik werk op freelancebasis, dus u kunt me inschakelen wanneer u nood hebt aan ondersteuning voor uw projecten. Eenmalig of op vaste basis. Bovendien heb ik geen commerciële banden met verlichtingsleveranciers waardoor ik optreed als 100% onafhankelijke lichtexpert.

Bent u benieuwd wat ik voor u kan betekenen?
Laten we dan even aan tafel zitten.

Wouter Van Overwalle
Refrax Freelance Expertise Lighting

 

Scroll naar boven